Kuka olen

Vaalikuva

Kukako olen? Olen Heidi, perheenäiti, yhteiskuntatieteiden maisteri, kaupunginvaltuuston 2. varapuheenjohtaja, ennen kansanedustajuutta päihdekuntoutuslaitoksen johtaja, aktiivikuntoilija ja varsinainen ”jokapaikanhöylä”. Olen kiinnostunut ihmisistä, elämänmakuisista tarinoista, yhteiskunnasta ja kehittämisestä. Olen kiinnostunut juuri sinusta!

Olen työläisperheen kasvatti ja perheen keskimmäinen lapsi, jonka lapsuuden tuoksuja olivat metalli ja nahka. Äiti oli töissä kenkätehtaassa ja isä hitsaajana. Koskaan ei eletty yltäkylläisyydessä, pikemminkin päinvastoin. Elämä oli kuitenkin rikasta ja rakasta. Turvallista ja sosiaalista. Kotoa sain parhaat eväät, mitä ihminen voi toivoa. Opetukset, joita olen vaalinut tähän päivään asti ja aina edespäinkin: toisen ihmisen kunnioittaminen, erilaisuuden hyväksyminen ja työteliäisyys.

Olen yhteisöllinen toimija ja tiimipelaaja, jonka tavoitteena on, että jokainen suomalainen pysyy matkassa mukana. Viimeaikainen yhteiskunnallinen kehitys on kasvattanut ihmisten eriarvoisuutta ja tuloeroja. Meidän on pidettävä huolta hyvinvointiyhteiskunnastamme ja siitä, että kaikilla on turva silloin, kun sitä tarvitsee. Tarvitsija voi olla kuka tahansa – sinä tai minä.

Vaaliteemani vuonna 2019 löydät alta. Moni asia on Marinin hallituksen johdolla toteutunut, mutta vielä on töitä tehtävänä!

Työllisyys ja reilu työelämä

Työ luo ihmisen elämään turvaa ja hyvinvointia. Työn menettäminen puolestaan hätää ja turvattomuutta. Meidän on huolehdittava siitä, että jokaiselle on tarjolla työtä, jolla tulee toimeen.Työelämän pelisääntöjen tulee olla reiluja ja oikeudenmukaisia. Työ ja kasvu edellyttää investointeja tulevaisuuteen ja osaamiseen. Koulutuksesta ei voida enää leikata. Perhevapaauudistus tarvitaan työelämän tasa-arvon takaamiseksi.

Sosiaaliturvajärjestelmän uudistamisella ennakoitavampaa elämää

Suomalainen sosiaaliturvajärjestelmä on monimutkainen ja kankea. Sosiaaliturva koskee meitä jokaista jossain elämän vaiheessa. Ihmisen elämäntilanteen muuttuessa tulee huolehtia siitä, että elämä ei byrokratian ja monimutkaisten etuusjärjestelmien vuoksi hankaloidu kohtuuttomasti. Sosiaaliturvajärjestelmä on uudistettava niin, että se ei luo kannustinloukkuja tai maksatusviiveitä ja tukee ihmisiä työllisyyteen ja omaan aktiivisuuteen. Työn vastaanottamisen pitää aina olla kannattavaa!

Lapsista ja nuorista on pidettävä huolta

Hyvinvointivaltiomme ei ole valmis. Lapsiperheköyhyys on todellisuutta, nuorten mielenterveysongelmat ja syrjäytyminen ovat todellisuutta ja jo lapsena koettu eriarvoisuus on todellisuutta. Satsaukset lapsiin ja nuoriin ovat panostuksia tulevaisuuteen. Subjektiivinen päivähoito-oikeus tulee palauttaa, lastensuojelun resurssit pitää laittaa kuntoon ja tulevaisuudessa on tähdättävä maksuttomaan toisen asteen koulutukseen ja oppivelvollisuuden laajentamiseen.

Koulutukseni:
Johtamisen erikoisammattitutkinto 2014
Yhteiskuntatieteiden maisteri 2010
Sosionomi (AMK) 2002
Ylioppilas 1999

Työni:
Kansanedustaja 2019 –
Kankaanpään A-koti, johtaja 2015 – 2019
Kankaanpään A-koti, apulaisjohtaja 2013 – 2015
Kankaanpään A-klinikka, vastaava työntekijä 2012 – 2013
Kuntoutuskeskus Kankaanpää, sosiaalityöntekijä 2010 – 2012
Kankaanpään A-koti, vastaava ohjaaja/ohjaaja 2003 – 2010
Ja lisäksi olen työskennellyt myös kesäisin kaupan kassalla, tyynytehtaalla, kotipalvelussa ja toimistotöissä.

Tehtäväni eduskunnassa:
Hallintovaliokunta (jäsen) 18.06.2019 –
Puolustusvaliokunta (varajäsen) 18.06.2019 –
Sosiaali- ja terveysvaliokunta (jäsen) 18.06.2019 –
Pohjoismaiden neuvoston Suomen valtuuskunta (jäsen) 18.06.2019 –

Luottamustehtäväni:
Kankaanpään kaupunginvaltuuston 2. varapuheenjohtaja 2021 –
Kankaanpään kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja 2019 – 2021
Kankaanpään kaupunginhallituksen puheenjohtaja 2017 – 2019
Kankaanpään kaupunginhallituksen jäsen 2014 – 2017
Kankaanpään kaupunginvaltuuston jäsen 2013 –
Perusturvalautakunnan jäsen, Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymän valtuuston jäsen 2013 – 2017
Länsi-Suomen Diakonialaitoksen säätiö, hallintoneuvoston jäsen 2018 –
Kankaanpään Seurakunta, kirkkovaltuuston jäsen 2015-2018
Satakunnan Sairaanhoitopiirin yhtymävaltuuston jäsen 2013 – 2017
SataDiagin johtokunnan jäsen 2017 – 2021
Parkanon Säästöpankkisäätiön valtuuskunnan jäsen 2017 –
Kuntoutussairaalasäätiö Kankaanpää, hallituksen jäsen 2017 –

Heidi Viljanen, kampanjakuvia

Heidi Viljanen-18