Kirjoitukset

Yhteistyö kantaa hedelmää


Aamulla herätessäni tarkistin ensimmäiseksi puhelimestani, joko koronatestin tulos olisi tullut. Tällä kertaa tulos kännykän ruudulla kertoi minun olevan negatiivinen. Onneksi kuitenkin vain koronatestin osalta.

Aika tarkkaan vuosi sitten joulun alla kirjoitin kolumnin Satakunnan Viikkoon toivoen silloin tästä vuodesta parempaa, kuin edeltäjänsä. Ja onhan tämä vuosi onneksi parempi monilta osin ollutkin. Talous on lähtenyt kasvuun niin koko maassa, kuin Satakunnassakin.

Työllisyystilanne on parantunut ja elämä näyttää monin osin normaalimmalta, kuin vuosi sitten. Vaikka koronatilanne on jälleen huononemaan päin, on meillä onneksi yhteiskuntaa pystytty pitämään auki koronarokotteiden ansiosta. Satakunnassa koronatilannetta on hoidettu esimerkillisesti ja siitä isot kiitokset kaikille testaajille, jäljittäjille, rokottajille ja jokaiselle tämän pirulaisen taltuttamiseksi töitä tehneelle.

Eikä tämä taistelu ole vieläkään ohi, valitettavasti. Ei myöskään meillä eduskunnassa. Koronaa vastaan taistelu tuntuu välillä, kuin pelaisi poliisia ja rosvoa. Korona on rosvo, joka tuntuu koko ajan olevan pari askelta poliisia edellä.

Tiukat koronatoimet tulivat käyttöön jälleen myös eduskunnassa ja niiden puitteissa käydään tällä viikolla lopullinen keskustelu ja äänestykset ensi vuoden 65 miljardin suuruisesta talousarviosta. Viime viikolla saimmekin ensi vuoden talousarvioon liittyen iloisia uutisia myös Satakuntaan, kun valtiovarainvaliokunta teki lisäyksiä hallituksen talousarvioesitykseen.

Yhteensä 1,45 miljoonaa lisärahoitusta Satakuntaan tarkoittaa Harjavallan Kt2/Vt 2 rampin kiertoliittymän rakentamista (400 000 euroa), Huittisten Suontaustantien perusparantamista (800 000 euroa), Pyhäjärvi-instituutin hoitokalastuksen jatkorahoitusta (100 000 euroa) sekä ylimaakunnallisen Lauhanvuori-Hämeenkangas Geoparkin kehittämistä (150 000 euroa).

Nämä ”joululahjarahat” ovat osoitus hallituspuolueiden kansanedustajien hyvästä edunvalvontatyöstä. Vain yhteistyö kantaa hedelmää nyt ja tulevaisuudessa.

Kiitokset kuluneesta vuodesta, hyvää joulunaikaa ja edelleen parempaa uutta vuotta toivottaen.

(julkaistu Satakunnan Viikossa 15.12.2021)

Julkaistu: 15.12.2021