Kirjoitukset

Satakunnan kesässä on jokaiselle jotain

Joka vuosi juhannus ikään kuin yllättää. Se tulee nopeasti, vaikka tuntuu, että juurihan kevät vasta vaihtui kesäksi. Mutta eihän se kesä juhannukseen onneksi pääty, vaan kesää on vielä pitkästi jäljellä. Monella meistä kesäloma on vielä edessäpäin ja kesä- ja lomasuunnitelmat tekemättä. Voisiko yksi suunnitelma olla jokin mielenkiintoinen tapahtuma tai matkailukohde kotimaakunnassamme? Mikä on sinun suosikkipaikkasi Satakunnassa?

Viimeiset kaksi kesää kotimaanmatkailun suosio on ollut kovassa nousussa koronatilanteen vuoksi. Kun ei ole voinut matkustaa kauemmas, on nautittu kotimaan tarjoamista antimista. Luonnosta, mökkeilystä, lähiseudun kohteista ja hiljalleen myös erilaisista tapahtumista. Myös tästä kesästä povataan kotimaan matkailun kulta-aikaa. Siksi myös Satakunnassa odotukset ovat korkealla. Eikä lainkaan suotta, sillä onhan meillä täällä varsin monipuolista tarjottavaa.

Tapahtumakesä on vasta aluillaan. Viime viikonloppuna Porin lentokentän yllä nähtiin taidokkaita lentonäytöksiä Pori Airshow-tapahtumassa. Heinäkuun puolivälissä perinteiset SuomiAreena ja Pori Jazz keräävät jälleen sankoin joukoin väkeä Poriin. Raumalla puolestaan vietetään heinäkuun lopulla perinteistä Pitsiviikkoa, Karviassa elokuun alussa Karvia-päiviä ja Ulvilassa pääsee Keskiaikaisten Hansamarkkinoiden tunnelmaan. Vain muutamia hienoja tapahtumia mainitakseni. Lisäksi useat kesäteatterit tarjoavat jälleen kulttuurielämyksiä. Esimerkiksi Nakkilan kesäteatterissa voi käydä nauttimassa Irwinin musiikista ja Raumalla raikaa Dingon sävelet.

Tapahtumien lisäksi monet matkailualan yrittäjät pitävät palveluistamme huolta. Voimme poiketa mukaviin paikkoihin lounaalle tai kahvikupposelle. Vuokrata majoituksen, nauttia kotieläinpihan tarjonnasta, seikkailupuistoista tai pistäytyä vaikkapa viini- tai marjatilalle ostoksille. Monenlaista aina Raumalta Karviaan asti. Eikä unohtaa sovi maksuttomia elämyksiämme, kuten ihastuttava Yyteri, jota koko ajan kehitetään vastaamaan paremmin kävijöiden tarpeita.

Aina ei tarvitse lähteä kauas, jos vain osaa katsoa myös lähelle.

Hyvää juhannusta kaikille!

Kirjoitus on julkaistu Satakunnan Viikossa 22.6.2022

Julkaistu: 22.06.2022