Kirjoitukset

Hallitus ei unohtanut Satakuntaa

Uusi hallitus aloitti työnsä merkittävillä panostuksilla perusväylänpitoon ja väyläverkon kehittämiseen viime viikolla julkaisemassaan lisätalousarviossa. Satakuntalaisena kansanedustajana olen tyytyväinen, että tässä potissa osansa saa myös kotimaakunta, joka tämän satsauksen tarpeessa on ollut jo pitkään. Tilastoja tarkastellessa Satakunta on pitkään ollut häntäpäässä, kun valtion liikennetukia on maakunnille jaettu. Siksi tämä hallituksen panostus tuntuu erityisen mieluisalta.

Kasitielle kohdistuva 30 miljoonan panostus Mynämäen ja Kämppä-Luvian ohituskaistoihin sekä erittäin mittava, kaikkiaan 64 miljoonan euron arvoinen valtatie 3:n Hämeenkyrön ohitustie ovat kaikki Satakunnan kannalta merkittäviä hankkeita. Hämeenkyrön liikenneympyrän aiheuttama pullonkaula on vihdoin poistumassa ja tämä hanke on tärkeä monelle maakunnalle. Satakunnan osalta erityisesti Pohjois-Satakunnalle. Tämä on hyvä alku, mutta paljon tekemistä ja tarpeita Satakunnan osalta on edelleen. Jotta saavutettavuutemme on taattu ja yrityksillä on liikenneyhteyksien puitteissa mahdollisuudet sijoittua Satakuntaan, on hallitusohjelman perusväylänpitoon ja väyläverkon kehittämiseen suuntaamat vuosittaiset mittavat satsaukset enemmän, kuin toivottuja. Tärkeää on jatkaa edunvalvontatyötä kasitien osalta edelleen yli maakuntarajojen. Tässä työssä me kaikki satakuntalaiset kansanedustajat olemme mukana.

Kuten sanottu, akuutteja tarpeita on Satakunnassa jonossa edelleen. Ehkä kriittisin tilanne on Pori-Mäntyluodon rautatien peruskorjauksen osalta ja tämän hankkeen on suotavaa edetä pikaisesti. Kustannuksiltaan peruskorjaus olisi 15 miljoonan investointi.  Kasitien ehkä pahin pullonkaula, Eurajoen risteysalue on syytä pitää myös hallituksen suuntaan vahvasti esillä. Meidän pitää muistaa, että Satakunta on vientimaakunta. Osuutemme Suomen viennistä on 6,9%.

Liikenteeseen saatujen satsausten ohella merkittävä hallituksen lisäbudjetin esitys oli 20 miljoonan euron lisäys ammatillisen koulutuksen opettajien palkkaamiseen. Tällä tulevaisuusinvestoinnilla näen suoran yhteyden myös Satakuntaan, jolle toisen asteen koulutuksen merkitys on oleellinen.  Tarvitsemme osaavia työntekijöitä eri aloilla ja osaamisen kehittäminen kaikkiaan on Satakunnalle tärkeää tulevaisuuden kannalta. Se, että nuoret saavat laadukasta lähiopetusta ja hyvät valmiudet työelämään, on kaikkien etu. Satakunta kiittää tässä vaiheessa, mutta odottaa myös lisää hyviä uutisia osakseen.

Julkaistu: 30.06.2019